There are bad ideas, but there are no bad IKEAS

Första dagen på kidscreen sammanfattas snabbt. Kanske att den som jobbar med TV hade kunnat reflektera mer över innehållet. För mig var det mycket nostalgi och en dunkel framtid.

Joel Cohen, producent och manusförfattare för the Simpsons, var rolig. ‘There are bad ideas, but there are no bad IKEAS‘ fick mig att skratta… och fundera över djupet i det påståendet…

Två representanter från Amazon Studios ville inte berätta mer på en timme än att de håller på och skapar eget innehåll för barn till sin on demand plattform. Kanske att man ska tacka nej till att ta en timmes panelintervju om man inte vill avslöja några detaljer eller erfarenheter i sitt arbete.

Alex Carloss från Google/YouTube, Barry Blumberg från Smosh – den största kanalen på YouTube, och Brian Robbins från ytterligare en YouTube-kanal – Awesomeness TV berättade om framgångarna med att använda en plattform med stor användarskara och att anlita användarna för att skapa innehåll. De fokuserar alla på Generation C – they who consume, curate and create content. Det blev tydligt att 13-årsgränsen är luddig för dessa kanaler och att YouTube inte jobbar med någon säkerhetsplan för att kunna integrera barn under 13 på ett sätt som fungerar för den seriösa barnbranschen. För att vara krass så är affärsmodellen annonsintäkter på en målgrupp som inte ens är tillåten att använda mediet…

oscarthegrouch

 

Slutligen fick vi träffa Oscar the Grouch med hans livsvän Caroll Spinne

y so

m också har spenderat mycket tid inuti Sesame Streets Big 

Bird. De var båda mycket charmiga.

Och ja, jag gick på Zumban tidigt i morse. Fick lära mig av en fransyska att hetaste träningsformen i Frankrike sedan länge kallas Swedish Fit. Hon hade ingen aning om vad Zumba var däremot. Snacka om att paketera och sälja drömmar och ideal.

Annons

, , ,

 1. #1 av Helen Kreutz-Bolander på februari 6, 2013 - 8:32 f m

  Undrar då genast vad träningsformen Swedish Fit är?

  Gilla

  • #2 av malin ströman på februari 6, 2013 - 10:30 f m

   Fransyskan förklarade efteråt att det var i princip helt vanlig airobics.Paketerad särskilt för sydliga europeer som drömmer om långa ben och ljust hår. Zumba är mer för oss som drömmer om solbränna, lite kläder, stränder och lite frisläppt glädje 🙂

   Gilla

 2. #3 av Helen Kreutz-Bolander på februari 6, 2013 - 11:07 f m

  Haha, ja du. Samma men olika förpackat. Intressant det där.

  Funderar på det där med att det inte finns några bad IKEAs – är det sätta ihop själv som han tänker sig, tillgänglig för alla (pris) eller?

  Gilla

  • #4 av malin ströman på februari 6, 2013 - 12:05 e m

   hahaha, han var nog bara virtuost humoristisk, mitt i sina slides hade han lagt in halva ikeas produktkatalog bild efter bild och gick liksom in i det en stund. Egentligen pratade han om att det visst finns dåliga idéer – att man aldrig ska stanna vid den första utan fortsätta spåna vidare.Och IKEA var nog bara allmänt bra – på allt 🙂

   Gilla

   • #5 av Helen Kreutz-Bolander på februari 6, 2013 - 2:52 e m

    Haha. Ja, ibland tycker man ju så – att någon/något är allmänt bra på allt.

    Gilla

 1. europcar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: