Mitt jobb som superhjälte

Storm och Cyclops är fångade i ett torn och då är det ju så skönt att ha en eller ett par superkrafter att plocka fram som alltid passar perfekt för tillfället. Storm drar igång ett oväder som får tegelstenarna att lyfta och sedan kan de lätt ta sig ut och bekämpa Magneto ännu en gång.

Jag har alltid velat ha superkrafter och har aldrig tvekat om vilken det skulle vara. Att kunna teleportera sig och därmed slippa långa stillasittande resor och miljöförstöring är den bästa kraft jag kan tänka mig. Det finns otaliga fördelar i vardagslivet med att kunna ta sig från en plats till en annan på mindre än en sekund. Vad livet hade varit lätt!

Nu har jag ännu inte sett röken av någon telepatisk förmåga. Istället jobbar jag som Invisible Woman… När jag väl kom på den liknelsen känns jobbet så mycket coolare, som att jag gör riktig nytta och är väldigt bra på att göra sånt som Sue Storm (inte att blanda ihop med Storm i X-Men) gör mest.

Det var nu i veckan som detta gick upp för mig när jag förklarade för min scrum master att även om de inte ser så mycket av mig så ska de veta att jag skyddar dem som med en kraftsköld mot alla möjliga attacker både från ovan, från sidan och under ifrån. Jag håller ledningen (rymdrasen skrulls) på avstånd genom att föreslå strategier och kontinuerligt redovisa hur vi följer dem för att vi ska få fortsätta fokusera på det behöver göra. Avdelningscheferna måste få reda på de hinder och problem som hotar arbetsron och alla programchefer (undervattensmannen) och deras redaktioner (mullvadsmannen) behöver få förstå beställningsprocesser och värdet och nyttan av interaktivitet så att de kan komma på de allra bästa idéerna.

Jag träffar alla parter så ofta jag kan och håller dem samtidigt med hjälp av en megasuperstark energisköld borta från det team som i lugn och ro får fortsätta bygga på bästa möjliga upplevelse för barn och deras föräldrar. Det är ofta utmattande att hålla skölden intakt och ibland bryter någon igenom den. Uthålligheten är precis som i spelet Avenger Alliance 3/5. Hälsa 3/5. Attack 2/5. Försvar 4/5. Träffsäkerhet: 4/5 och förmågan att ducka är 5/5. Rätt all around alltså men gör inte så stor skada. Mitt jobb i ett nötskal.

Jag har tidigare i livet haft titlar som Knowledge Engineeer och VP of Product. Nu skulle jag gärna byta min i webbranchen feltolkningsbara titel Utvecklingansvarig mot Superhjälte.

invisible woman

Annons
 1. #1 av Helen Kreutz-Bolander på augusti 25, 2013 - 8:27 e m

  Jag kände mig som en superhjälte häromveckan när jag svängde ihop en pizza när jag kom hem från jobbet och höll ställningarna hemma. Känner mig ofta som en superhjälte. Eller ruffhäxa.

  Gilla

 2. #2 av malinstroman på augusti 29, 2013 - 2:53 e m

  Skönt att OFTA känna sig som en superhjälte. Jag var nog mer tvungen att omformulera mitt uppdrag till lite mer magiskt för att känna mig nöjd med det 🙂

  Gilla

 3. #3 av anasoux på september 1, 2013 - 1:11 e m

  Gu vad bra! Inspirerande! Ska se om jag kan hitta min superhjältekraft också och sätta ord på den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: