Topp 10 take aways från kidscreen

Mina topp 9 take aways från kidscreen är…

1. Barntvbranschen har precis börjat titta på digitala media. Som alltid när man arbetar med en produkt är man frustrerad över att man inte hinner leverera allt man vill så fort som man vill, men ingen annan i branschen har kommit längre. De talare vi har sett denna vecka har också haft genomgående dålig koll på tekniska möjligheter och utmaningar. Vi får se framöver vad det kommer att innebära för tv-branschen. Jag hade velat höra mer idéer till lösningar på just detta.

2. Personalisering står högst på agendan för både marknadsförare, tjänster, plattformar och merchandising. De förändringar som kommer att ske när vi inte kan kontrollera var och när innehåll konsumeras – när inte alla tittar samtidigt – kommer att påverka samtliga dessa parter.

3. Det är otydligt vad man bör mäta och varför för alla parter. Det pratas om engagemang, partnerskap och kraften att fungera i flera olika format på olika plattformar, men ingen verkar veta måttenheterna för detta.

4. Det är stort app-fokus i barnbranschen tack vare betalningsviljan på iTunes, inte minst via mobila device.

5. Barn och unga föräldrar är mer benägna att vilja betala för bra innehåll än äldre målgrupper. Äldre målgrupper är vana vid att allt finns gratis, medan yngre gärna betalar för en bättre upplevelse och ett kvalitativt innehåll, plus att det finns en vana vid att betala för appar över lag. Barn önskar sig också appar, interaktiva spel och tjänster i större utsträckning än tidigare på bekostnad av fysiska leksaker. (Donna Sabine, Ipsos Kids undersökningar).

6. Rovio med Angry Birds framgångssaga är alla merchandisers stora förebild, den perfekta modellen för att ta en interaktiv upplevelse till andra medier.

7. Branschen verkar se på barn och ungdomar som helt nya okända varelser som måste undersökas och analyseras som om de inte hade någonting med tidigare generationer att göra. Stora slutsatser som att ’Det tonåringar har främst i huvudet är frågan Vem är jag? görs utifrån enorma undersökningar.’

8. Barnsäkerhet i sociala medier finns på allas agenda. Några förbiser den totalt och går in för in-app-köp och YouTube-kanaler, medan andra utvecklar barnsäkra browsrar, än dock bara på engelska, varför de är svåra att utvärdera för svenska marknaden.

9. Paneler behöver riktigt bra moderering för att de ska bli livfulla och ge fakta och information som är intressant.

10. Humor är ett universalspråk. Det funkar för alla överallt och när som helst. Jag hade glömt det. Måste börja tänka mer på det.

Annons

, , , ,

 1. #1 av Helen Kreutz-Bolander på februari 9, 2013 - 11:41 e m

  Jag tänkte på i veckan att vi inte laddar ner appar längre som förut, varken gratisappar eller andra. Nu är det mer att de som vi har körs eller Minecraft eller så kollas det på Minecraftvideor på Youtube eller något annat. Min uppfattning är att föräldrar till yngre barn nog är mer benägna att betala för appar än föräldrar till äldre barn. Hos oss blir den en förhandling innan det ska köpas ett Minecraft- eller Runscapekonto. Appar som kostar pengar säger jag ofta nej till. Jag tror dock att vi kan tänka oss att betala för Netflix, ViaPlay eller liknande, iaf om det är lätt att säga upp abonnemanget för jag vill betala när jag nyttjar och tröttnar vi vill jag snabbt bli av med kostnaden.

  Konstigt att de som var barn för 10-30 år sedan inte kan se att vissa delar inte alls har ändrat sig. Det är fortfarande tjafs i tjejgrupper, funderingar om att passa in, en tro att alla andra får allt – det är inte så stor skillnad. Skillnaden ligger mer i vad barnen sysslar med och hur de gör det. När jag var tonåring satt jag på fik efter skolan och så ringde jag och pratade med samma person som jag var på fiket med när jag kom hem. Idag så messas det, men kommuniceras gör det ständigt, speciellt via messfunktioner som SMS och KIK.

  Gilla

 2. #2 av malinstroman på februari 11, 2013 - 9:50 e m

  Bra spaning! Känner igen att de äldre barnen får ta det av sin veckopeng.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: