Praktikplats med Apan Ola

På 90-talet kunde arbetsgivare få arbetslösa praktikanter gratis under ett halvår och praktikanterna fick 3000 kr i månaden från arbetsförmedlingen. Det måste ha lett till många utnyttjanden. Själv åkte jag ut till en villa Trollbäcken varje morgon för att klippa korta barnfilmer.

Medix bestod av en småbarnsmamma i Tyresö med klippbord i källaren vilket jag kanske inte visste när jag skickade ansökningsbrevet. Hon skrev korta fabler som hon filmade och klippte ihop för SVT. Jag har varken innan eller efter haft någon som helst fascination för klippteknik, men desto större för barnutbud och jag har fina minnen från en solig vårdag i Tyresö slottspark där vi filmade huggormen som möter grodan. Jag hade hämtat handplockade grodor hos en bonde i Brottby och nu släppte vi ut olika huggormar och filmade deras möten.

Ett annat fantastiskt minne är inspelningen av uppföljningen till apan Ola och hans lillasyster på Ölands djurpark – två kärleksfulla varma varelser som klättrade upp och klängde sig fast runt halsen. Många år senare var det stort rabalder när Ola såldes till Bankok till inte så goda förhållanden.

Annons

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: